Sint- en Pietbier met advocaat aan hun zijde

beeld_sintbier-groepLiefst 22 horecazaken in het stadscentrum schenken van 12 november tot 6 december opnieuw het (blonde) Sinterklaasbier en het (donkere) Zwarte Pietbier. Na de succesvolle start vorig jaar krijgen de bieren gezelschap van ‘Piets Advocaat’. Bier en advocaat zijn nu ook als (relatie)geschenk te koop. “We zijn van plan jaarlijks iets nieuws aan ons aanbod toe te voegen”, zeggen de promotoren Bram Lanoye en Dirk Van de Merckt en horecacoach Koen Dewanckel (foto).

Het bier heeft dit jaar een nieuw etiket, ontworpen door Tim Polfliet. Nieuw dit jaar is ook dat, naast de 33 cl-flesjes, brouwerij Boelens het bier in 75 cl-flessen heeft gebotteld. Ook nieuw zijn ook de bokaaltjes Piets Advocaat (‘Mochten er bij ons, net als in Nederland procedures komen over de kleur van Piet, dan kan die best een advocaat verdragen’, grapt Bram). Ook met de handelskern is er een band, door de uitgave van een stempelkaart. “We willen onderstrepen dat horeca en handel geen aparte groepen zijn, maar ook kunnen samenwerken.” Bij de deelnemende handelszaken kunnen de klanten een kaart laten afstempelen. Met drie stempels en ingevulde persoonsgegevens kan je die kaart dan deponeren in een urne aan de infobalie in het stadhuis en een geschenkpakket winnen. Donderdag 26 november kunnen de bezoekers van de wekelijkse marktdag proeven. Dit is een initiatief van de horeca, stadsbestuur en centrummanagement. Het bier wordt voor 3,70 euro geschonken in 22 horecazaken in het stadscentrum. beeld_sintbier-flessen

De geschenkformules zijn vanaf 12 november verkrijgbaar in Den Antus, Kasteel Walburg en de Foyer van de stadsschouwburg en tijdens de Sinterklaasmarkt donderdag 26 november. Een 75 cl-fles kost 7,90 euro, een fles met twee degustatieglazen met logo 11,90 euro, twee flessen met 2 degustatieglazen 18 euro en hetzelfde mét Piets Advocaat 25 euro. Piets Advocaat (een eigen brouwsel van de horeca) kost apart 8 euro. Er is ook een facebookpagina, waarop ‘genieters’ van het bier ook foto’s zullen kunnen opladen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: