Dag groen feest bij Villa Da Vinci

beeld_davinci-groen3Maandag is er geen lint, maar een bamboestok geknipt, als officieel openings-moment voor het grote, groene feest bij Villa Da Vinci aan Tereken. Alles in stijl dus. Het feest is de kroon op de ‘vergroening’ van de schoolomgeving van zowel Villa Da Vinci als Forum Da Vinci aan de Parklaan. Het project ging voor twee jaar van start met een ontwerp, waarvoor een jury de school met liefst 20.000 euro stedelijke premie bedacht en de provincie 5.000 euro toevoegde. Regionaal Landschap Schelde-Durme begeleidde de praktische uitwerking van het project, dat gedragen werd door de hele schoolgemeenschap. Vorig jaar werd als eerste grote realisatie van het project een (toekomstig) speelbos aangeplant op de campus Forum Da Vinci aan de Parklaan. Nu opende op de campus van de freinetschool Villa Da Vinci het tweede grote luik van het project: een ligweide, buitenklas (waar de voorbije weken al gretig gebruik van gemaakt werd), bos, een poel en een speelheuvel, die meteen de fietsenstalling verstopt. Voorts is er een groenten- en kruidentuin. Op de speelplaats kwam er een minivoetbalterreintje, nu nog grijs, dat in de komende herfst evenwel nog een groenhaag krijgt. Directrice Nora De Caluwe onderstreepte het belang van groen en natuurbeleving op school. Schepen Wout De Meester is opgetogen met het resultaat van het stedelijke initiatief, dat ook van het Regionaal Landschap lof krijgt. Na het eerste initiatief voor ‘vergroening’ van speelplaatsen gericht naar het secundair, volgde vorig jaar ook een project voor basisscholen. De feestdag maandag bij Villa Da Vinci tenslotte stond bol van de activiteiten: de afwerking van het bijenhotel (waarin de ‘openingsbamboestok’ werd verwerkt), lessen in de buitenklas, een minivoetbaltoernooi en een vrij podium. De Davinci-ouders zorgden zelfs voor een feestmaal voor de bezoekers.

Op de foto bovenaan de officiële opening met snoeischaren door directrice Nora De Caluwe en schepen Wout De Meester, geflankeerd door onder meer leerlingen van de campus.

beeld_davinci-groen1

Op bovenstaande foto een blik op de speelheuvel (met achteraan een ‘recyclage’boom: een afgestorven acacia die in het stadspark op de gerenoveerde conciergewoning bij Walburg kon vallen, gerooid werd en nu als trap is hergebruikt) en hieronder een blik op het minivoetbalterrein dat dansend is geopend.

beeld_davinci-groen2

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: