Kleur en creativiteit tijdens Oh-dagen

beeld_tape-art1De Oh-dagen in de stadskern, zaterdag 1 en zondag 2 oktober, staan in het teken van kleur en creativiteit. Zowel op straat als in drie dozijn winkels in de centrumstraten is er gevarieerde animatie. Oh, kom maar eens… meedoen, bewonderen, proeven, surfen, stralen, ontdekken, winkelen en beleven zijn de kernwoorden. Een aantal etalages zijn versierd met tape-art (foto). “Leerlingen van de Da Vinci Scholen brengen woensdag, donderdag en vrijdag kunstige versieringen aan op liefst 31 etalages”, zegt centrummanager Nele De Klerck. “Op de programmafolder die alle bezoekers krijgen, is een ruimte waarop ze de mooiste tape-art kunnen bekronen.” Kinderen en volwassenen mogen zich overigens ook in tape-art uitleven op twee etalages én een auto. Ook leerlingen van O.L.V. Presentatie werken mee. Zij reiken de bezoekers in het weekend het vouwplan inclusief programma aan en laten hen op vier momenten zaterdag en zondag proeven van snoepjes en Oh-pralines en ze demonstreren aan voorbijgangers hoe die kunnen inloggen op het publieke wifi-netwerk. “Sedert de lancering zijn er al achtduizend gebruikers geregistreerd”, weet Nele De Klerck. In de vitrine van het vroegere pand van Proximus in de Stationsstraat kom je ook alles te weten over ‘800 jaar Sint-Niklaas’ volgend jaar. Het vouwplan vermeldt de vele acties die de handelaars in petto hebben. Dat gaat van kortingen, een uitzonderlijke boekenmarkt, modeshow, dj-set, een film over ambachtelijk ijs maken en een sfeerconcert, tot proeven, demo’s degustatie, een workshop ductape, gadgets en cadeautjes bij een aankoop. Over de Grote Markt verbindt een tijdelijke straat de Stationsstraat met de Nieuwstraat. Steps draagt daar een steentje bij aan het Oh-weekend en er zijn ook autoshows door diverse dealers. Deelnemende handelszaken zijn er vooral in de Stationsstraat, maar ook op de Houtbriel, in de Ankerstraat, Parkstraat, Nieuwstraat, op het Stationsplein, Regentieplein als het Heymanplein vind je deelnemers. De meeste deelnemers zijn zaterdag én zondag open van 10 tot 18 uur. Het Oh-weekend is één van de vier sleutelmomenten van de handelskern, met Rode Loper in maart, de Terrasjesdagen in juni en de winter-winkelzondagen. “We starten ook een maandelijks handelaarsoverleg voor de stadskern, om samenwerkingen en gezamenlijke acties te stimuleren”, aldus nog Nele De Klerck.beeld_tape-art2

Op de foto bovenaan Yari Lesire en Zeno Baert, twee van de leerlingen publiciteit bij Forum Da Vinci, aan het werk op een uitstalraam in de Stations-straat, waar ook nog andere etalages ‘onder handen’ werden genomen.

Op de foto hierboven hun schoolgenoten Ezra Vertongen, Jolien Dedecker en Jana Van Hecke aan het werk in de Reynaertgalerij. Ze tonen ook hun ontwerp op papier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: