‘Sla niet met de deuren’ bij Baudeloo

affiche_baudeloo-slanietmetdedeurenToneelkring Baudeloo in deelgemeente Sinaai brengt zes voorstellingen van de komedie ‘Sla niet met de deuren’ van Michel Fernaud. Stefan Van Pottelberge regisseert. De voorstellingen vinden plaats in de Parochiezaal van Sinaai tussen 12 en 19 november. Het originele Franse stuk is vertaald – door Alex Cassiers – naar Vlaanderen. Het verhaal speelt zich af in een welgestelde Vlaamse familie.

De ‘traditionele’ vader heeft vooral aandacht voor zijn zaken, en hij hoopt na de dagtaak thuis een beetje rust te vinden. De moeder is een wat gekke romantische vrouw, zachtaardig. Dochter Marijke droomt ervan een BV te worden als actrice op de tv. En de jongste dochter Danny beweert dat ze een kind verwacht. Hierdoor zet ze het hele huis op zijn kop. Zelfs de onschuldige Koenraad – een stijve en conservatieve verzekeringsmakelaar – wordt ervan verdacht de vader van het kind te zijn. Tom, de zoon, neemt het heft in handen en lost tenslotte alles op. Voorstellingen in de Parochiezaal, Dries 70 in Sinaai Zaterdag 12 november om 20 uur, zondag 13 november om 15 en 20 uur, donderdag 17 november om 20 uur, vrijdag 18 november om 20 uur en tenslotte zaterdag 19 november, eveneens om 20 uur. Kaarten (8 euro in vvk) bij Sinkin, Hulstbaan 94 in Sinaai.

affiche_baudeloo-filmNog even dit: ‘Les Portes Claquent’ met een scenario van Michel Fernaud is verfilmd (1960, met rechts de filmaffiche zoals je die op IMDB vindt) met onder meer Catherine Deneuve (haar filmdebuut) en Françoise Dorléac in de cast. In 2012 kwam er een theaterversie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: