Camille Bourgeois is achtste kinderstadsdichter

beeld_kinderstadsdichter-bourgeoisIn de feestzaal van het stadhuis is zondagmiddag Camille Bourgeois (12) uit Belsele aangesteld tot de nieuwe – en al achtste – kinder-stadsdichter. De vijf laureaten die de jury uit 77 inzendingen selecteerde, werden allen winnaars genoemd.: met naast Camille Maryam Azaazouh, Jolien Bogaert, Yuki Elinck en Maya Stuyven. De nieuwe kinderstadsdichter wordt een heel jaar begeleid door Norbert De Beule en zij zal op enkele feestelijke momenten op poëtische wijze hulde brengen aan haar stad. Dat deed ze ook al in haar winnende gedicht in het wedstrijdthema ‘De Stad’ naar aanleiding van het 800-jarig bestaan. Het winnende gedicht hangt metersgroot aan de gevel van de stadsbibliotheek en is op 500 exemplaren affichegroot verspreid in de stad. De nieuwe kinderstadsdichter is een bezige bij: ze houdt van lezen, gedichten en liedjes schrijven, ze zingt, speelt toneel, danst, speelt gitaar en nam zelfs deel aan The Voice Kids. Camille Bourgeois loopt school aan het College. Uit de vijf laureaten van de wedstrijd voor kinderstadsdichter kiest de jury ook de laureaat voor de jaarlijkse Armand Van Assche-poëzieprijs voor jonge dichters. De prijs gaat dit jaar naar Maya Stuyven, die ook vorig jaar laureate was van deze poëzieprijs. Maya woont in Lokeren en loopt school in Sint-Niklaas in Villa Da Vinci.

Op de foto bovenaan de nieuwe kinderstadsdichter leest geflankeerd door burgemeester Lieven Deehandschutter haar winnend gedicht, voor het spandoek dat aan de bib wordt opgehangen.

beeld_kinderstadsdichter2017aOp de foto hiernaast de vijf laureaten in afwachting van het verdict van de jury. Vlnr. Maryam, Jolien, Camille, Yuki en Maya.

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: