Academies trekken opnieuw de Nacht door

affiche_de-nacht-academiesDe stedelijke academies van Sint-Niklaas, de Academie voor Muziek, Woord en Dans (SAMWD), de Academie voor Schone Kunsten (SASK) en de Stadsschouwburg verzorgen opnieuw een 24 uur-marathon met gratis muziek, beeldende kunsten, performances, poëzie, theater, dans, bands en dj’s. De deuren van stadsschouwburg, SASK en SAMWD staan van zaterdag 27 januari 12 uur tot zondag 28 januari 12 uur open. Iedereen kan en mag vrij in en uit lopen, deelnemen, toekijken en genieten van het uitgebreide aanbod.

Twee jaar geleden vond de eerste Nacht plaats. Met groot succes. Dat wordt allicht niet anders in het laatste weekend van januari dit jaar. Zaterdag om 12 uur wordt de aftrap gegeven voor 24 uur muzikale, poëtische en theatrale producties : QR en in beeld, een kleurrijk lichtorgel, burleske dans, de langste partituur, een geheime muziekkamer, nieuw talent op het vrij podium en een 24uren tentoonstelling. Voorts kunnen de bezoekers deelnemen aan te gekke workshops: soundpaintings, laughter studies, nachtelijke partituren, street-art, kunstfabriekjes, triltekeningen, open ateliers, stillevenkabinet, danssnelschetsen en one-minute sculptures. Genieten kan ook van hapjes en drankjes in de Barista workshops, Fairtrade hapjes & drankjes, lekkere soep@Foyer, een artistieke loungeruimte met stoelmassages, foodtrucks en een met ontbijt om mee af te sluiten. Maar er is ook veel knappe muziek van een verscheidenheid aan genres met onder meer Eli Goffa, Jasper De Kind, Musical Songs, Two Times Nothing, Lez Tzigales, Sitting Duck feat. Herman Van Snick, Maanzaad en dj The Van JAZZndt’s.

Het programma:

·         Singer-songwriter Eli Goffa! ; 27/1 om 18 uur op Podium SASK, overloop 1ste verdieping

·         Burlesque dans met tekensessie: Monasty!; Van 27/1 op 28/1 om 2 uur in de Greta Weyn zaal in SASK (naast Foyer)

·         Groot dans-, woord- en klankspektakel door studenten van de SAMWD Sint-Niklaas: “BEZETTE STAD-schouwburg”; 27/1 van 13.15 tot 14.45 uur op het podium in Stadsschouwburg.

·         Minivoorstelling: Hip Hip Cabine door Audrey Dero!; 27/1 van 13 tot 18 uur in de hal van Stadsschouwburg.

·         Doorlopende installatie “sensorgan” van FRONT404!; 27/1-28/1 doorlopend  in tent op speelplaats SASK.

·         Gezellige muziekjes bij het haardvuur: KC Woong; huisgemaakte muziek melancholische en nederlandstalige verhalen om te luisteren. www.kcwoong.be; 28/1 om 4 uur in annex Vierkante Zaal SASK 

·         Jazzplaatjes met The Van JAZZndt’s!; 28/1 van 00 tot 2 uur op Podium Vierkante Zaal SASK.

·         Streepje kamermuziek: Smet-Baert Quartet met oude jazzstandards uit de jaren ’20, ’30 en ’40; 28/1 om 11 uur op Podium Vierkante Zaal SASK.

·         Chansons uit Gypsy repertoire: Les Tzigales; 27/1 om 22 uur op Podium Foyer Stadsschouwburg

·         Maurice verkoopt heerlijke koffies en taart; 27/1 van 14 tot 21 uur in de tent op speelplaats SASK.

·         No nonsense rootsreggae: Maanzaad! ; 27/1 van 23 tot 24 uur op podium Vierkante zaal SASK. 

·         Filmdocu met loopvertoning van de film over de briljante jazzgitarist Django Reinhardt; doorlopend in de Vierkante Zaal SASK

·         Barista-workshop; zondagvoormiddag van 9 uur tot 12 uur  in Vierkante Zaal SASK

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: